Yin & Yang Yoga

 

Mijn yoga lessen zijn gebaseerd op de Yin & Yang symbool, volgens de Taoïsten, de twee belangrijkste krachten in het universum, de basisbegrippen van evenwicht en balans.

Yin en Yang zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Het is een bewegende energie. Samen vormen zij een scala aan andere energieën, bijvoorbeeld menselijke energieën, geestelijke energie en groei. Yin en Yang vormen een dynamisch koppel die elkaars tegengestelden zijn, elkaar aanvullen en elkaar complementeren. Neemt de een af dan neemt de ander toe. Nooit is iets helemaal Yin of helemaal Yang.

Yang betekent oorspronkelijk door de zon verlichte kant van de berg; het helder verlichte, de warmte, de lucht, het dynamische, positieve, verwekkende en mannelijke principe.

Yin betekent oorspronkelijk de schaduwzijde van de berg; het donkere, de koude, het water, het passieve, negatieve, ontvangende en vrouwelijke principe.

Het is van belang dat wij in alle gebieden van ons leven een zekere gezonde matigheid gaan vinden, om in ons eigen centrum te komen. Daarvoor hebben we zowel yin als yang nodig.