Yin & Yang Yoga (Vinyasa flow)

 

De Yang series zijn vloeiend, dynamisch en ritmisch op het ritme van de adem; er ontstaat een flow van yoga-houdingen die spierkracht en balans vereisen. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt in de Yang Vinyasa les bij AF Yoga Academie Enkhuizen op de fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.                       

Na de Yang serie gaan we door met Yin houdingen, voornamelijk grondposes waarbij de spieren ontspannen houden. We werken op diepere lagen in ons lichaam: bindweefsel zoals banden en kraakbeen voor meer beweeglijkheid in de gewrichten. Yin Yoga stimuleert ook de meridianen en organen en het bereidt de geest voor op meditatie.

De Yin & Yang yoga lessen bij AF Yoga Academie in Enkhuizen worden iedere week afgewisseld in de intensiteit van beide tegenpolen. Soms meer Yin en soms meer Yang.